|
kreatywnosc.witryna.org/forum/ kto chce szuka sposobu, kto nie szuka powodu
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Atyde Site Admin

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 3:30 pm Post subject: O CZYM MOŻEMY RAZEM MARZYĆ NA FORUM? |
|
|
Cynthia O CZYM MOŻEMY RAZEM MARZYĆ?
"Jeżeli marzy tylko jeden człowiek, pozostanie to tylko marzeniem;
jeżeli zaś będziemy marzyć wszyscy razem, będzie to już początek nowej rzeczywistości"
 _________________ Jeżeli TU nie odnajdziemy szczęścia,
nie odnajdziemy go nigdzie.
Jeżeli TERAZ nie odnajdziemy szczęścia,
nie odnajdziemy go nigdy.
Tu gdzie jestes,
teraz, gdy o tym myślisz;
jest czas na miłość. Jak nigdy.
Last edited by Atyde on Sat Mar 24, 2007 11:26 am; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
Cynthia swój człek

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 11:53 pm Post subject: |
|
|
Na przykład o tym, że można na tyle zmienić naszą polską rzeczywistośc, by żyło nam się lepiej, bezpieczniej... By wzrosła tolerancja i akceptacja odmienności... Razem możemy zmieniać świat... _________________ There is no sin except stupidity!!
nick_ujawniony, jeżeli marzy tylko jeden człowiek, pozostanie to tylko marzeniem; jeżeli zaś będziemy marzyć wszyscy razem, będzie to już początek nowej rzeczywistości. |
|
| Back to top |
|
 |
kruszon swój człek
Joined: 30 Nov 2006 Posts: 61 Location: Grodzisk Mazowiecki
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:08 am Post subject: |
|
|
Czy rzeczywiście? _________________ Zgroza! Zgroza! |
|
| Back to top |
|
 |
Cynthia swój człek

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:09 am Post subject: |
|
|
Jeśli będziemy się wahać, nic nie zdziałamy... _________________ There is no sin except stupidity!!
nick_ujawniony, jeżeli marzy tylko jeden człowiek, pozostanie to tylko marzeniem; jeżeli zaś będziemy marzyć wszyscy razem, będzie to już początek nowej rzeczywistości. |
|
| Back to top |
|
 |
kruszon swój człek
Joined: 30 Nov 2006 Posts: 61 Location: Grodzisk Mazowiecki
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:12 am Post subject: |
|
|
To nie wahajmy się... tylko jak nasze marzenia wpłyną na bojówki "młodych polityków", którzy to umieją i lubią używać kamieni. Ponadto jak w nas samych mają wyplenić marzenia tak podstawowe rozróżnienia binarne jak "my" - "oni" i kategorię "obcego"? _________________ Zgroza! Zgroza! |
|
| Back to top |
|
 |
Tomek Urban Site Admin

Joined: 27 Jun 2006 Posts: 1049 Location: Kraków - Mała Polska
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:17 am Post subject: |
|
|
Znam w Krakowie kilka z tych młodych polityków z tzw. Wszechpolskiej z widzenia. Najlepsze jest to, ze normalnie im rękę podaję, nawet z nimi kiedyś rozmawiałem. Czy oni są źli? Czy człowiek może być zły? _________________ nick_ujawniony - poznaj tajemnicę
Tomek na życiowej ścieżce - blog, inspiracje na codzień. A tak tomek zarabia na życie. |
|
| Back to top |
|
 |
Cynthia swój człek

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:41 am Post subject: |
|
|
No i robi nam się dyskusja polityczna... Zawsze jest rozróżnienie na my i inni, chodzi o to, żeby inny nie znaczył gorszy... Niech nie niesie ładunku emocjonalnego, niech będzie określeniem, bez wartościowania... _________________ There is no sin except stupidity!!
|
| Back to top |
|
 |
Atyde Site Admin

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 8:08 pm Post subject: |
|
|
REAL LUDZIE REAL PROSZE
JA TU POWAŻNE PYTANIA ZADAJĘ
MOŻE RAZEM COŚ ZROBIMY
(BĘDZIE O NAS GŁOŚNO ... HEHE A TAK, ŻEBY NIE BYŁO BEZINTERESOWNIE) _________________ Jeżeli TU nie odnajdziemy szczęścia,
Tu gdzie jestes,
jest czas na miłość. Jak nigdy. |
|
| Back to top |
|
 |
Tomek Urban Site Admin

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 8:26 pm Post subject: |
|
|
Atyde jak się zdarzy to się zdarzy, jak nie to nie - proszę
Czy w życiu chodzi o to by było głośno!? - czy bycie głośnym to zmiana rzeczywistości?
Razem możemy wiele - o tak. Proponuje niech każdy od teraz się uśmiechnie i jutro niech cały dzień się usmiecha do każdego napotkanego człowieka. Niech nie dizeli z nikim smutku, a jedyne rozmowy niech będą o rzeczach pozytywnych.
A co zrobić ze smutkiem jeśli nie dizelić? - nic zapomnieć, zaakceptować tą myśl, i wcisnąć opróżnij kosz _________________ nick_ujawniony - poznaj tajemnicę
Tomek na życiowej ścieżce - blog, inspiracje na codzień. A tak tomek zarabia na życie. |
|
| Back to top |
|
 |
Jola swój człek
Joined: 18 Sep 2006 Posts: 57 Location: Najpiękniejsze miasto - Wrocław
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 8:49 pm Post subject: |
|
|
Jak tu pisać o marzeniach jak ja chyba nie marzę? Zwrócono mi uwagę, że mówię "wiem", "zrobię", "pojadę", "chcę", itp, a nie "marzę".
Myslę, że "mlodzi politycy" nie zmienią swojego postępowania dlatego, że my marzymy. Młodzi zawsze robili głupstwa. Gorzej jeżeli dotyczy to starszych. Zamist marzyć można działać. Najlepiej zacząć od siebie.
Zaczęłam, bo kupiłam szafkę i skończyłam, bo trzeba ją złożyć (jakieś rurki, 1500 śrubek).  _________________ "Każdy ma wybór"  |
|
| Back to top |
|
 |
Tomek Urban Site Admin

|
Posted: Fri Mar 16, 2007 8:28 am Post subject: |
|
|
Kupujemy w I... i skręcamy je sobie  _________________ nick_ujawniony - poznaj tajemnicę
|
| Back to top |
|
 |
Atyde Site Admin

|
Posted: Fri Mar 16, 2007 11:15 am Post subject: |
|
|
LUBIE JAJ TOMEK BREDZI
ZAWSZE SIĘ UŚMIEJĘ DO ŁES _________________ Jeżeli TU nie odnajdziemy szczęścia,
Tu gdzie jestes,
jest czas na miłość. Jak nigdy. |
|
| Back to top |
|
 |
Jola swój człek
|
Posted: Mon Mar 19, 2007 2:34 pm Post subject: |
|
|
Tomku - bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Uśmiechamy się codziennie do ludzi i do siebie.
Już "złota rybka" spełnia moje życzenie.  _________________ "Każdy ma wybór"  |
|
| Back to top |
|
 |
aja12 swój człek

|
Posted: Mon Mar 19, 2007 3:04 pm Post subject: |
|
|
| Jola wrote: | Tomku - bardzo podoba mi się Twój pomysł.
Uśmiechamy się codziennie do ludzi i do siebie.
Już "złota rybka" spełnia moje życzenie.  |
możemy razem marzyć o tym, że będziemy z każdym dniem lepszą drużyną, mądrzejsi, weselsi, lepsi |
|
| Back to top |
|
 |
Jola swój człek
|
Posted: Mon Mar 19, 2007 4:14 pm Post subject: |
|
|
"możemy razem marzyć o tym, że będziemy z każdym dniem lepszą drużyną, mądrzejsi, weselsi, lepsi"
to robimy każdego dnia _________________ "Każdy ma wybór"  |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
Możesz kupić książki o kreatywności.
Możesz skorzystać z Fraszkoterapi
Możesz dowiedzieć się Jak to zrobić.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Kreatywne mini - porady: Czy wiesz że rak jest uleczalny? - tak to możlwie, wieści o chorobie nie są wieściami o końcu, a wszystko dzięki otwartości umysłu. # Pamiętaj
zdrowe żywienie to podstawa, dla pracy mózgu - za czym idą rzecz jasna zdolności kreatywne. # Nauka angielski nie musi być nudna.... wszystko zależy od odpowiedniego podejścia. # Magisterskie prace - wszystko co musisz o nichwiedzieć, zanim zabierzesz się do pisania. #