|
kreatywnosc.witryna.org/forum/ kto chce szuka sposobu, kto nie szuka powodu
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
boru pierwszy łyk
|
Posted: Sun Jan 24, 2010 11:37 pm Post subject: czy juz jest jutro? |
|
|
czy to forum jeszcze zyje?
dziecko w wieku 3 lat nie ma jeszcze swiadomosci jezeli chodzi o slowa dzisiaj, jutro wczoraj. Mowimy np. "jutro pojedziemy na basen" dziecko budzi sie na drugi dzien i pyta:
"Tato czy juz jest jutro?" _________________ saveTibet.org/media/the-world-isnt-listening |
|
| Back to top |
|
 |
Anus pierwszy łyk
|
Posted: Wed Jan 27, 2010 11:38 pm Post subject: |
|
|
Wiem, że dla dzieci to jest trudne. Może warto byłoby usiąść z kalendarzem i pokazać dziecku dziś, wczoraj i jutro, powiedzieć, że w nocy "dziś" pójdzie spać-można przykryć kartką i stanie się "wczoraj", pokazać nowe "dzisiaj" i nowe "jutro"? To dość skomplikowane, ale myślę, że dziecko pojmie to za którymś razem. Grunt, to się nie poddawać
Powodzemnia! |
|
| Back to top |
|
 |
kyus swój człek
|
Posted: Thu Jan 28, 2010 9:17 pm Post subject: |
|
|
hmm ja w sumie nie pamietam, zebym mial problemy z jutrem czy wczoraj
pamietam tylko ze ciagle nie moglem zrozumiec co to jest pojutrze xd _________________ www.ebooks.one.pl |
|
| Back to top |
|
 |
Shenandoah swój człek

Joined: 19 Mar 2009 Posts: 54 Location: Tam, gdzie mieszka muzyka
|
Posted: Wed Feb 03, 2010 10:13 pm Post subject: |
|
|
jutro nigdy nie nadchodzi - tak mawiala pewna starsza pani i tak mi to w glowie utkwilo, ze sama nie zbyt czesto uzywam tego slowa. _________________ "Miejcie nadzieję, nie tę lichą marną...
Miejcie odwagę, nie tę jednodniową...
Lecz nie przestańmy czcić świętości swoje
I przechowywać ideał czystości
Do nas należy dać im moc i zbroję
By z kraju marzeń przeszły w rzeczywistość"
A. Asnyk |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
Możesz kupić książki o kreatywności.
Możesz skorzystać z Fraszkoterapi
Możesz dowiedzieć się Jak to zrobić.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Kreatywne mini - porady: Czy wiesz że rak jest uleczalny? - tak to możlwie, wieści o chorobie nie są wieściami o końcu, a wszystko dzięki otwartości umysłu. # Pamiętaj
zdrowe żywienie to podstawa, dla pracy mózgu - za czym idą rzecz jasna zdolności kreatywne. # Nauka angielski nie musi być nudna.... wszystko zależy od odpowiedniego podejścia. # Magisterskie prace - wszystko co musisz o nichwiedzieć, zanim zabierzesz się do pisania. #